Terug naar blogoverzicht

Route van de Maand januari ‘24

De Bóbr Magistrala

Bóbr rivierroute
Foto: ©dolnyslaskrowerem.pl

Bij de start van het nieuwe jaar zetten we opnieuw een Poolse route in de schijnwerpers: de Bóbr Magistrala, ofwel de Magistrale route langs de Bóbr-rivier (122 km).

De magistrale route doet haar naam eer aan; ze is zeer gevarieerd en biedt prachtige panorama’s en veel bezienswaardigheden. Na de start op de grens van Polen met Tsjechië fiets je noordwaarts langs de kronkelende rivier tot aan Bolesławiec, de hoofdstad van de keramiek.

Het eerste deel van de Bóbr Magistrala, tot Siedlęcin, gaat vooral over comfortabele asfaltwegen, ideaal voor een tocht met het gezin. Het tweede deel is veeleisender, met steile klimmetjes op veld- en bospaden, perfect geschikt voor mountainbikeliefhebbers. Onderweg passeer je bezienswaardigheden in de regio Neder-Silezië als de historische stad Jelenia Góra en de de Vallei van Paleizen en Tuinen, met 30 objecten van wereldlijke architectuur.

Voor meer informatie: Polen.travel.

Polen is themaland van de Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht. In de aanloop naar het event besteden we elke maand aandacht aan een prachtige fiets- of wandelroute in Polen.