Terug naar blogoverzicht

Route van de Maand december ’23

Velo Baltica (Polen)

Fietsen langs de Poolse kust over de Velo Baltica
Foto: ©West Pomerania Voivoidship

Langs de kust van de provincie West-Pommeren slingert de populaire Velo Baltica (235 km), die deel uitmaakt van de langeafstandsroute EuroVelo 10 rond de Oostzee. Veel Poolse fietsers zijn op deze route ooit hun fietsvakantiecarrière begonnen.

De populariteit van de Velo Baltica is niet moeilijk te begrijpen. Het overgrote deel van de route is zo goed gemarkeerd dat je geen kaarten hoeft te raadplegen. Bovendien fiets je doorgaans over volledig autovrije fietspaden en paden met weinig autoverkeer. Eigenlijk hoef je alleen maar te trappen en te genieten van de vissersplaatsjes, de uitzichten over zee en de vele stranden, waarvan sommige alleen toegankelijk zijn voor fietsers en wandelaars.

Hotels, campings, cafés, restaurants, treinstations en zelfs fietsreparatiestations: er zijn tal van toeristische voorzieningen langs het traject. Het veilige en comfortabele karakter van de route maakt deze geschikt voor alle soorten fietsers: van jong tot oud en van ervaren tot beginner.

Meer info: Polen.travel.nl.

Polen is het themaland van de Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht. In de aanloop naar het event besteden we elke maand aandacht aan een prachtige Poolse fiets- of wandelroute.

Fietsen langs de kust over de Velo Baltica
Foto: ©West Pomerania Voivoidship