Terug naar blogoverzicht

Route van de Maand februari ’24

Adelaarsnestenroute (Polen)

Adelaarsnestenroute
Foto: Polish Tourism Organisation

Deze populaire route, een van de mooiste van Polen, kronkelt langs talrijke kastelen en fortificaties in de provincies Silezië en Klein-Polen. De poëtische naam ‘Adelaarsnesten’ dankt ze hier ook aan, aangezien de kastelen vaak op heuveltoppen of moeilijk bereikbare kalksteenformaties zijn gebouwd.

Ooit moesten de burchten het Koninkrijk Polen verdedigen tegen invallen vanuit Tsjechië. Momenteel zijn de wachttorens romantische ruïnes, die deel uitmaken van het landschap. Natuurlijk is er onderweg ook meer te zien dan fortificaties: mooie valleien, kalksteenformaties, natuurgebieden, grotten en historische gebouwen.

De Adelaarsnestenroute loopt overwegend over de heuvelrug tussen Kraków en Czestochowa en heeft een lengte van 164 km. Dankzij een nieuwe infrastructuur en nieuwe voorzieningen, is het niet alleen een route voor wandelaars, maar ook voor fietsers, klimmers en andere vormen van actief toerisme.

Op Polen.travel vind je meer info over de Adelaarsnestenroute. Er is een pagina voor wandelaars en een pagina voor fietsers met route-informatie.

Polen is themaland van de Fiets en Wandelbeurs 2024 in Utrecht. In de aanloop naar het event besteden we elke maand aandacht aan een prachtige fiets- of wandelroute in Polen.