Terug naar blogoverzicht

Route van de Maand december 2022

Rothaarsteig

De hangbrug op de Rothaarsteig bij Kühhude
Foto: ©Rothaarsteigverein e.V. / Björn Hänssler

Door het Rothaargebergte in Duitsland kronkelt de Rothaarsteig, een wandelroute die snel naam heeft gemaakt na de lancering ervan in 2001. De ‘Steig’ is ook wel bekend als de ‘Weg van de zintuigen’, omdat er langs de route van alles is te zien en te beleven.

Met een lengte van 154 km en 3.064 hoogtemeters is de Rothaarsteig geen bijzonder lange of lastige route. Iedereen met een basis-wandelconditie kan deze lopen. Onderweg passeer je bijzondere panoramapunten, kunstwerken en design outdoormeubilair.

Hangbrug bij Kühhude

Andere highlights zijn een 30 meter lange hangbrug bij het dorpje Kühhude en het Kyrill-pad. Met behulp van steigers en ladders loop je via dit pad 1.000 meter langs ontwortelde bomen. Het zijn de getuigenissen van de verwoesting die een zware orkaan daar in 2007 aanrichtte.

Soms zie je op het pad rangers opduiken, die het bos beschermen en de paden onderhouden. Spreek ze gerust aan. Ze beantwoorden graag vragen van wandelaars over flora en fauna in het gebied.

Outdoormeubilair op de Rothaarsteig Kornberg-bei-Dillenburg
© Rothaarsteigverein e.V. / Klaus-Peter Kappest

Top Trails of Germany

De Rothaarsteig is opgenomen is het selecte gezelschap van de Top Trails of Germany, de mooiste wandelroutes van Duitsland.

Meer info vind je op de site van de wandelroute.