Terug naar blogoverzicht

Route van de maand augustus 2022

Het Hondsrugpad

Het pad komt langs de bekende hunebedden in Drenthe

Dit keer blijven we op Nederlands grondgebied. En de keuze voor deze route is eigenlijk heel logisch, want het Hondsrugpad is op de Kick-off van de Fiets en Wandelbeurs bekroond tot Wandelroute van het Jaar 2022.

Verbinding tussen geoparken

Het Hondsrugpad (166 km) is het Nederlandse deel van het INTERREG-project Hondsrugpad-Hünenweg (325 km) dat de geoparken De Hondsrug en TERRA.Vita (Duitsland) met elkaar verbindt. Het loopt van Groningen naar Meppen, juist over de Duitse grens en gaat vandaar verder naar Osnabrück.

Akkers, bossen en heide

Het traject voert over oude paden, door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en akkergebieden langs esdorpen en hunebedden, de 5000 jaar oude getuigen van de vroegere bewoners. Het doorkruist ook het indrukwekkende grensoverschrijdende veengebied dat toont hoe Drenthe er in de oertijden uitgezien heeft.

Kaart van het Hondsrugpad, de Wadnelroute van het Jaar 2022
Naar de interactieve kaart, oranje = Hondsrugpad blauw = Hünenweg in Duitsland

Onverharde paden

Wat maakt het pad verder nog tot een zeer plezierige route? De welhaast perfecte bewegwijzering maakt verdwalen bijna onmogelijk. En verder loop je vaak over onverharde paden, iets waar elke wandelaar gelukkig(er) van wordt.

Meer info Hondsrugpad:

Dehondsrug.nl.