Terug naar resultaten

details

Activiteit
wandelen
Land
Corsica, Frankrijk
Omgeving
landelijk, bergachtig
Vakantie
meerdaagse trip, individueel, routes

Naar website

Corsica: voor 100% natuurlijk en actief plezier

Het mooie Corsica herbergt op een compact maar zeer gevarieerd grondgebied een jaloersmakende hoeveelheid mogelijkheden voor iedereen die actief bezig wil zijn in de openlucht. En dat het hele jaar door: het klimaat op het eiland is in alle seizoenen ideaal voor de sportieve bezoeker.

Bucket-bestemming voor hikers

Corsica, het bergachtige eiland dat zich koestert in de mediterrane zon, is een waar paradijs voor wandelaars.
Met de GR20 als blikvanger, die – let op – niet alleen een van de spectaculairste wandelroutes van Europa is, maar ook een van de moeilijkste. Daarmee hoort de GR20 op de bucketlist van iedere serieuze wandelaar.

De route gaat van Calenzana (in het binnenland bij Calvi) tot Conca (ten noorden van Porto Vecchio). Er zijn vijftien etappes die voeren langs rotsige kliffen, weelderig groene hoogvlaktes, gletsjermeren en dichte wouden. Onderweg zijn er veel adembenemende uitzichten over het eiland, vaak 360° rond. Dit wandelavontuur ‘kost’ een ervaren wandelaar zo’n twee weken tijd en biedt overal langs het parcours overnachtingsmogelijkheden in berghutten.

Andere bekende wandeltochten zijn de Mare a Mare en de Tra Mare e Monti. Zij vallen zeer in de smaak bij wandelaars die wat meer van de bewoonde wereld willen genieten. De routes voeren je naar allerlei charmante plaatsjes, waar je kunt overnachten in gîtes of hotels. En waar je veel leert over de lokale tradities en ander cultureel en historisch erfgoed van het eiland.
Restonica Trail (7 tot 9 juli 2022)