Terug naar blogoverzicht

Voetstappenpad Hilversum- Route van de Maand oktober ’24

Enkele runderen grazen langs het Voetstappenpad

De herfst is gearriveerd en dat is wellicht wel de beste periode voor een verfrissende wandeling in de bossen en over de heide. Het Voetstappenpad (25 km) is daarvoor een echte aanrader. De route laat je kennismaken met de gevarieerde natuur rond Hilversum.

Betonnen markeringen

Het visitekaartje van het Voetstappenpad: de betonnen paaltjes met een witte voetafdruk

De historie van het Voetstappenpad gaat terug tot 1938. Vanaf dat jaar zijn er door 12 werkloze jongeren – in het kader van de werkverschaffing – betonnen markeringen neergezet met daarin een witte voetafdruk. Die markante markeringen, in combinatie met de natuur, geven een uniek tintje aan deze wandeling rond de Mediastad.

Voetstappenpad

Al lopende passeer je diverse natuurgebieden, zoals het Corversbos, het Spanderswoud, de Westerheide, Zuiderheide, de bossen bij Lage Vuursche en de Hoorneboegse Heide. Afgezien van een traject door Hilversum, loop je altijd in de natuur. Soms kom je daar oog in oog te staan met de stoere Schotse Hooglanders en de witte Charolais runderen, die daar vrij rondlopen. In het noordelijk deel van het Voetstappenpad doemt de Hilversumse mediatoren op, die bij een vrij uitzicht al van veraf zichtbaar is.