Terug naar resultaten

details

Activiteit
fietsen
Land
Duitsland, Pfalz
Omgeving
landelijk
Vakantie
meerdaagse trip, individueel
Accommodatie
hotel
Voorzieningen
wifi

Naar website

5-daagse fietsvakantie Pfalz en Deutsche Weinstrasse

In de Pfalz, dat ook wel het Toscane van Duitsland wordt genoemd, ligt het aardige Neustadt, omringd door schitterende wijnbergen waarin de schilderachtige dorpen als het ware zijn rondgestrooid. Het is een vakantiegebied van de eerste rang, zeker voor de fietsers die willen genieten van een mengeling van natuurschoon en historische bezienswaardigheden. Adembenemend mooi!

Stratenwirwar

De historische binnenstad van Neustadt is gezellig met zijn stratenwirwar en is tijdens de zomermaanden het toneel van heel wat wijnfeesten en andere evenementen. Sommige huizen zijn maar liefst zes eeuwen oud en in de Metzgergasse en de Kunigundenstrasse waant u zich in de middeleeuwen. Er zijn ook enkele interessante musea zoals het Wijnmuseum en het Spoormuseum. Kortom, Neustadt is een sfeervolle verblijfplaats en tevens een ideale uitvalsbasis voor fietstochten en andere uitstapjes. In deze streek is er heel veel te zien! Neustadt ligt aan de rand van het Naturpark Pfälzerwald dat met zijn talloze bewegwijzerde routes een waar fietsparadijs is.

Er zijn veel excursiemogelijkheden voor wie met de fiets het mooiste van deze regio wil ontdekken. Plaatsen als Freinsheim en Deidesheim zijn sfeervolle rustpunten tijdens boeiende tochten. De fietstochten zijn gemakkelijk. Het is heerlijk fietsen in het dal van de Rijn of door het uitgestrekte groen van het Pfälzer-woud.

Heidelberg

Op slechts 22 kilometer ligt Speyer, met zijn historische gebouwen die nu op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Natuurlijk bezoekt u ook Heidelberg. De universiteitsstad, in het dal van de Neckar, is een van de meest romantische plaatsen van Duitsland, met tal van bezienswaardigheden zoals het Heidelberger Slot. Ook Bad Dürkheim, waar ieder jaar een gigantisch wijnfeest wordt georganiseerd en waar u het grootste wijnvat ter wereld kunt zien, staat op het programma.